2013. november 14., csütörtök

Free day- amikor a folyosói sikoltozásnak komoly oka van

Képzeld el, hogy reggel csörög az óra a szokásos időben, 7:20-kor, kimászol az ágyból, pörög az agyad, hogy milyen feladatok állnak előtted és egyszer csak égzengető sikoltozást hallasz a folyosóról. Tűzriadó? Szülinap? Random őrület? Nem, a helyes válasz: FREEEEE Day. Amikor a suli vezetése úgy látja, hogy a diákok nagyon leterheltek kiadnak egy szabadnapot, tehát nem kell órákra és CAS-ekre sem mennünk (de csak reggel jelentik be, miután felkeltünk). Ez történt a mai nap, és ezért van időm írni. Nézzük csak mi történt a nyugat Roxfortjában mostanában!

Nov 9-10. Wilderness Requirement teljesítve

Ezen a hétvégén teljesítettem a wilderness requirementet, részt vettem a 2. éjszakázós túrámon. Az októberi csapatnak dermesztő hidegben és hóban kellett aludnia, ezért joggal gondoltam azt, hogy a mi csapatunk novemberben agyonfagy. Azonban mi más helyen túráztunk, Ghost Ranch-en (ide mentünk az orientációs héten is), és itt jelentősen enyhébb a klíma. Napközben elég volt egy póló, viszont éjszaka így is vacogtam. Szombaton reggel  7-kor kellett volna elméletileg találkoznunk, de hát persze pont a legjobbkor önállósítja magát az ébresztő órám, és szabadnapot ad magának. Így 7:20-kor kopogtattak az ajtómon, hogy ideje felkelni. 10 perc alatt összeszedtem magamat, és már neki is vágtunk a 3 órás busz útnak Ghost Ranchhez. A túra fantasztikus volt, a gyaloglás mellett rengeteget aludtunk (talán gyűjtöttem elég energiát az utolsó 5 hétre), a két nap alatt, összesen 17 órát. 

Halloween
Október 31-én a campust  a Halloween szelleme lengte be. Minden dorm kapott 4 pumpkin-t (szép magyar nevén úritök) és versenyt hirdettek a legkreatívabb töklámpásnak. Sajnos nem a mi dormunk nyert, de a mi lámpásunk nem csak művészi, hanem szellemes is lett. Este az ebédlőben jelmezversenyt rendeztek, utána pedig a tanárokhoz mehettünk Trick or Treating-elni, vagyis édességet kérni. 

European National Day
Október 26-án, több mint egy hónap kemény munkája, éjszakába nyúló próbái gyümölcseként megszületett az END Show. Minden régió a 2 év alatt egyszer lehetőséget kap a kultúrájának és történelmének bemutatására, így idén az END mellett még az afrikai National Day, és a MAD (Middle-East, Asisa) van hátra. A kutlúrális show-k nem csak egy 2-3 órás előadást takarnak, hanem egy, a diákok által tervezett-szervezett-főzött-felszolgált vacsorát, partyt, Global Issuest és a hét többi napján tartott egy programokat is. Én a showt megelőző szerdára szerveztem a Room of Tales-t, ahol európai legendákat, népmeséket és mítoszokat olvastunk fel. Nagy nehezen sikerült megszereznem minden hozzávalót egy diós-mágnás pitéhez, és megkönnyebülésemre sikere lett! A global issueson  a migrációt választottuk témául. Az auditóriumban a különböző országoknak saját asztala volt, és mindenki kérdezhetett tőlük a az országukban megfigyelhető migrációs trendekről. A show fergeteges lett, a faculty szerint az eddig legjobbat vittük színpadra. Ezen a webcímen megnézhetitek: http://new.livestream.com/uwc-usa/events/2474306. Ajánlom figyelmetekbe a 33. perc után történteket, amikor is ismerős szavakat hallhattok, Petőfi Alföldje tölti be a termet. :)
A 3 fogásos vacsoránál minden fogásnál két lehetőség közül lehetett választani. A food commity tagjaként sikerült elérnem, hogy az egyik előétel gulyás legyen. Már csütörtökön nekiálltunk vagdalni a hagymát (szem nem maradt szárazon), és szombaton egész délután a konyhában főztem a levest  100 főre. Népszerűbb lett, mint a spanyol gazpaccho! A vacsi előtt a vendégeket hegedűszóval köszöntöttük az egyik kínai fiúval. Bartók és Mozart duót, illetve egyéni műveket játszottunk.

Véget ért a mese mára, zárul Réka mókatára. Legközelebb a hálaadásról és fél évi vizsgákról is olvashattok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése